145352
Książka
W koszyku
Książka to kompendium wiedzy na temat jadalnych roślin, zarówno tych popularnych, powszechnie hodowanych, jak i bardziej egzotycznych. Atlas zawiera charakterystykę 500 gatunków warzyw, owoców, roślin użytkowych oraz grzybów, które zostały uszeregowane alfabetycznie. Opisy przybliżają ich cechy morfologiczne, występowanie, wymagania, wskazówki pielęgnacyjne oraz propozycje zastosowania kulinarnego. Książka jest przeznaczona zarówno dla amatorów kuchni roślinnej, którzy chcą dowiedzieć się więcej na temat wielu nowych dostępnych na rynku warzyw i owoców, jak i dla ogrodników pragnących zwiększyć swoje plony oraz urozmaicić przydomową szklarnię nowymi odmianami..
Status dostępności:
Czytelnia dla dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 63 P (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Zawiera słowniczek. Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej