145324
Książka
W koszyku
Zwyczaje, tradycje i upodobania kulinarne Greków kształtowały się przez wieki zarówno pod wpływem biegu historii ich ojczyzny, jak i warunków naturalnych kraju. Wielka zaleta kuchni greckiej jest duży udział warzyw i aromatycznych przypraw. Mięsa serwuje się duszone lub grillowane. Do większości posiłków podaje się sery i pieczywo. Wszechobecnym tłuszczem jest oliwa z oliwek. Potrawy są smaczne, apetyczne i zdrowe. Greczynki uważają, ze kuchnia jest niczym teatr. Im więcej serca włożymy w to, co robimy, tym lepszy będzie efekt i aplauz gości.
Status dostępności:
Wypożyczalnia dla dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Filia nr 1
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Filia nr 2
Brak informacji o dostępności: sygn. 64 (1 egz.)
Filia nr 3
Brak informacji o dostępności: sygn. 64 (1 egz.)
Filia nr 4
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej