145324
Książka
W koszyku
Mrożone warzywa i owoce / Barbara Zychowicz. - Warszawa : "Watra", 1970. - 78 s. : il. ; 20 cm.
(Biblioteczka "Watra")
"W części ogólnej, zawierającej informacje o zastosowaniu mrożonek i ich wartościach, radzimy przede wszystkim zwrócić uwagę na wskazówki dotyczące kupowania mrożonek, wyjaśniające jakim warunkom powinny odpowiadać, aby mieć pewność, że są dobrej jakości i nie uległy poprzednio rozmrożeniu. Cenne również dla każdej gospodyni są instrukcje dotyczące przygotowywania potraw z mrożonych warzyw i owoców. Umiejętność tę nietrudno posiąść, ale - jak się okazuje - trzeba jej się nauczyć. Nawet wytrawna bowiem gospodyni nie dysponując właściwymi wiadomościami z zakresu przyrządzania potraw z mrożonek, może doprowadzić do utraty znacznej ilości zawartych w mrożonkach wartości odżywczych. Hasło: „Jedzcie mrożonki!" powinno właściwie brzmieć: „Jedzcie prawidłowo przyrządzone mrożonki". Tylko wówczas wysiłek kulinarny nie pójdzie na marne. I wreszcie przepisy. Książka zawiera receptury 109 potraw z mrożonych warzyw i owoców. Najbardziej doświadczona gospodyni znajdzie tu nowe pomysły, które przyczynią się do wzbogacenia jej własnej inwencji. Autor książki stara się zaskarbić sobie względy Czytelników, przejrzystością wskazówek i bogactwem propozycji. Jest ich tak wiele i są tak różnorodne, że książka ta bez wątpienia spełni oczekiwania nabywców. Autor udowadnia bowiem, że z mrożonych warzyw i owoców można przyrządzać urozmaicone posiłki na podstawie przepisów zawartych w tej książce. JACEK KNAB" - z wstępu.
Status dostępności:
Wypożyczalnia dla dorosłych
Brak informacji o dostępności: sygn. 64 (1 egz.)
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej